Børn og Unge

Med et SpringCenter vil der blive skabt plads til helt nye muligheder for børn og unge.

Som noget nyt vil der blive plads i dagtimerne til f.eks. børnehavebørn og børn i SFO. I Ringsted har man f.eks. med stor succes alle børnehavebørn til gymnastik/motorik 1-2 timer om ugen. Det giver børnene en meget bedre motorik og ikke mindst styrker det barnets koncentratrionsevne og even til indlæring indenfor alle områder i f.eks. folkeskolen.

Det vil derfor være oplagt, at benytte Slagelse SpringCenter til motoriktræning af alle byens børnehavnebørn i formiddagstimerne. Ringsted projektet ligger klart - det er bare at bruge det.

De sidste par sæsoner har vi desværre haft hold med så mange deltagere, at forælderne har taget deres børn ud af foreningen, da de synes, der er overfyldt. Vi kan kun give dem ret, når der er 50 børn i f.eks. Nymarkssalen  (1 badminton bane) så er der mange og også for mange. Vi har bare ikke mulighed for at dele holdene eller finde andre steder til dem. Men det værste er, at vi sender børn hjem, der havde lyst til at dyrke sport. De går glip af det sociale ved at være en del af et fællesskab, som giver både venner/venninder og ikke mindst lærer at være en del af noget større. Mange børn har også stor glæde af at lære at tage imod en besked fra en voksen, som er utrolig vigtigt, at børn lærer idag, inden de kommer i skole. Vi oplever desværre ofte dette som et stort problem idag – men alle kan lære det, og alle fortjener chancen for at kunne dyrke sport.
 
I et springcenter er næsten alle redskaber bygget ned i gulvet og skal derfor ikke flyttes rundt ved træning som idag. Det giver nogle store fordele, man sparer en masse tid - faktisk giver det op til 1 times træningstid mere pr. dag. Det giver også den fordel at børn fra 6-12 år ikke skal løfte meget tunge redskaber ved træning.

Den ekstra træningstid og bedre muligheder for at dyrke springgymnastik, giver mulighed for at f.eks. alle de drenge som gerne vil dyrke springgymnastik kan få muligheden for det i Slagelse Kommune. Drengene er der allerede, men de gider ikke træne i de faciliteter som Slagelse Kommune p.t. kan stille til rådighed. Der skal være lidt mere fart over feltet og lidt mere vildt og gerne i retning af Parkour.

 

 Slagelse Gymnastik Forening
Ribisvej 2
4200 Slagelse
Tlf: 5852 0192
CVR. 1144 9816
E-mail: info@slagelsegf.dk

Slagelse GF samarbejder med:
Sorø Gymnastikefterskole (SGE)
Slagelse Kommune (SK)