Senior

Et SpringCenter i Slagelse vil også give nogle gode faciliteter for vores mange medlemmer i vores motionsafdeling.

Nogle af dem træner idag i nogle lokaler, som vi faktisk ikke kan være bekendt. Det er desværre ofte dem, der blive glemt, da det ikke er dem, der råber højst i medierne og derfor ofte ikke tages alvorligt. I SpringCenteret vil der være nye lyse lokaler og samtidig får de adgang til omklædningsrummene i Antvorskovhallen.

Et meget stort ønske idag er muligheden for at træne i dagstimerne, da mange ældre ikke har mulighed for transport om aftenen og rigtig mange er desideret bange for at færdes i byen f.eks. efter kl. 21 om vinteren, hvis man f.eks. er en enlig dame på 80 år. Da SpringCenterets andre brugere først vil bruge det fra ca . kl. 15, vil der være rigtig gode muligheder for en masse spændende sundhedsfremmende projekter for de mange ældre, som gerne vil dyrke motion.

Vi mærker især en stor efterspørgsel fra efterlønsmodtagere (ca. 55-65 årige) som gerne vil dyrke styrketræning, men som ikke føler sig velkommen i de kommercielle træningscentre i byen, da de ofte føler de ikke passer ind i forhold til de andre ofte meget yngre brugere. For nogen er det også prisen, der gør, at de bliver hjemme. Et styrketræningscenter i forbindelse med SpringCenteret vil derfor give muligheder for rigtig mange mennesker, som ellers ikke ville komme et sådan sted.

Noget vi aldrig har haft mulighed for i Slagelse GF er at skabe et godt socialt sammenhold, da vi aldrig har haft et sted/klubhus som vores mange medlemmer har kunnet kalde for deres. Især i motionsafdelingen har det sociale samvær utrolig stor betydning, da det er limen som får dem til at komme igen i næste uge. Uden de sociale forbindelser vil største delen blive hjemme, men har man mulighed for at møde nye mennesker og få en kop kaffe og en snak efter træning kommer de med garanti igen, da træningen så ikke har været upersonlig.

For nogle at de ældre medlemmer især på genoptræningsholdene er den ugentlige træning den eneste gang om ugen de kommer ud blandt andre. Så et klublokale hvor man kan snakke samme og tage en kop kaffe efter træning er faktisk et af de mest vigtige i lokaler i hele Slagelse SpringCenter.

Et kludblokale ville også være med til at bygge bro mellem de forskellige generationer i forenigen, da de unge og ældre gymnaster træner idag hvert sit sted og ser derfor aldrig hinnanden.

Med et Slagelse SpringCenter vil der også komme mulighed for at ægtepar kan tage ud og træne samtidig og ikke som idag hvor den ene f.eks. skal træne i Nymarkssalen og den anden på det Gl. Gymnasium. Her vil det være muligt sammen at tage ud og træne f.eks. om formiddagen.

 

 Slagelse Gymnastik Forening
Ribisvej 2
4200 Slagelse
Tlf: 5852 0192
CVR. 1144 9816
E-mail: info@slagelsegf.dk

Slagelse GF samarbejder med:
Sorø Gymnastikefterskole (SGE)
Slagelse Kommune (SK)